Klicka på bilden för att läsa artiklarna
Vår nisch är goda charkuterivaror av hög kvalitet med anor från början av 1900-talet. Då kom Hugo Hedman till Strömsund och startade Hedmans Charkuterier. Han var en av de första som inrättade besiktningsbyrå, där slaktkropparna besiktigas och prover togs av en veterinär för att fastställa det slaktade djurets hälsostatus- dåtidens kravmärkning.
Farfar Hugo var en av de första i landet som tillverkade charkuterivaror som konserver. Norrlandspölsa och fläskaladåb på burk blev omtyckta av timmerhuggare, flottare och anläggningsarbetare.
I vår familj har det alltid pratats om hur man gör charkuterivaror och betydelsen av råvarornas kvalitet för fullvärdiga produkter - endast det bästa är gott nog. Traditionerna går vidare, min far Carl-Eric och min farbror Lars har ägnat sitt yrkeskunnande liv åt charkuteribranschen så undertecknad representerar yrkeskunnande i tredje generationen.
1994 gjorde jag slag i saken och startade Hedmans Delikatesser. En ny EU-anpassad fabrik gjordes i ordning i Strömsund. Idag har vi ett sortiment på 15-tal produkter, som vi säljer till detaljhandelns delikatessdiskar och vi har även en omfattande försäljning till storkök, kommuner och landsting.
Investeringen avser miljöanpassning av kylar och anpassning för bättre arbetsmiljö med en effektivare maskin.
Kiwa har vid revision konstaterat att Hedman´s Delikatesser AB uppfyller gällande version av IP Livsmedel grundcertifiering, framtagen av Sigill Kvalitetssystem AB
Omfattning av certifieringen: Tillverkning och paketering av charkprodukter
Klicka här för att ladda hem cerifikatet