Om företaget

Om företagetVår nish är goda charkuterivaror av hög kvalitet med
anor från början av 1900-talet. Då kom Hugo Hedman
till Strömsund och startade Hedmans Charkuterier.
Han var en av de första som inrättade besiktningsbyrå,
där slaktkropparna besiktigas och prover togs av en
veterinär för att fastställa det slaktade djurets hälsostatus
- dåtidens kravmärkning. Farfar Hugo var en av de första
i landet som tillverkade charkuterivaror som konserver.
Norrlandspölsa och fläskaladåb på burk blev omtyckta av
timmerhuggare, flottare och anläggningsarbetare.

I vår familj har det alltid pratats om hur man gör
charkuterivaror och betydelsen av råvarornas kvalitet för
fullvärdiga produkter - endast det bästa är gott nog.

Traditionerna går vidare, min far Carl-Eric och min farbror
Lars har ägnat sitt yrkeskunnande liv åt charkuteribranschen
så undertecknad representerar yrkeskunnande i tredje
generationen.

1994 gjorde jag slag i saken och startade Hedmans Delikatesser. En ny EU-anpassad
fabrik gjordes i ordning i Strömsund. Idag har vi ett sortiment på 15-tal produkter,
som vi säljer till detaljhandelns delikatessdiskar och vi har även en omfattande försäljning
till storkök, kommuner och landsting.

Mästarbrev              Mästarbrev

I november 2009 tilldelades jag mästarbrev i charkuteristyrket.

Vårt motto är
"Hantverk med tradition och kvalitet".
Vi producerar kött, fläsk och viltprodukter med bra näringsvärden och låga fetthalter.

Hedmans Delikatesser, lägg det namnet på minnet.
Vår e-postadress är: hedmans.delikatesser@telia.com