Om företaget
Vår nish är goda charkuterivaror av hög kvalitet med
anor från
början av 1900-talet. Då kom Hugo Hedman
till Strömsund och
startade Hedmans Charkuterier.
Han var en av de första som inrättade besiktningsbyrå,
där
slaktkropparna besiktigas och prover togs av en
veterinär för att
fastställa det slaktade djurets hälsostatus
- dåtidens kravmärkning.
Farfar Hugo var en av de första
i landet som tillverkade charkuterivaror som konserver.
Norrlandspölsa och fläskaladåb
på burk blev omtyckta av
timmerhuggare, flottare och anläggningsarbetare.
I vår familj har det alltid pratats om hur man gör
charkuterivaror och betydelsen av råvarornas kvalitet för
fullvärdiga
produkter - endast det bästa är gott
nog.
Traditionerna går vidare, min far Carl-Eric och min farbror
Lars har ägnat
sitt yrkeskunnande liv åt charkuteribranschen
så undertecknad representerar yrkeskunnande i tredje
generationen.
1994
gjorde jag slag i saken och startade Hedmans
Delikatesser. En ny EU-anpassad
fabrik gjordes i ordning i Strömsund. Idag har vi ett
sortiment på 15-tal produkter,
som
vi säljer till detaljhandelns delikatessdiskar och vi har även en
omfattande försäljning
till storkök, kommuner och landsting.
I november 2009 tilldelades jag mästarbrev i charkuteristyrket.
Vårt motto är
"Hantverk
med tradition och kvalitet".
Vi producerar kött, fläsk och
viltprodukter med bra näringsvärden och låga
fetthalter.
Hedmans Delikatesser, lägg det namnet på minnet.
Vår e-postadress är:
hedmans.delikatesser@telia.com